Nosaltres

Unim esforços, temps, energia i il·lusió

Des de 1944, acollim animals abandonats o maltractats, els cuidem i busquem per a ells una nova llar. Ells també tenen dret a una vida millor.

Missió, Visió i Valors

La nostra entitat, creada l’any 1944, porta prop de 80 anys lluitant pels animals amb l’objectiu principal de salvar les seves vides quan estan en perill i aconseguir-los aquesta segona oportunitat que, sens dubte, mereixen. Són molts anys d’esforç i també molts els animals que han aconseguit una nova llar però, lamentablement, queda encara molta feina per fer i la nostra Entitat continua col·laborant per millorar aquesta situació.

Aconseguir una nova llar, el gran objectiu.

Des de la seva creació, la Lliga per a la protecció d’animals i plantes de Barcelona té com a missió fonamental acollir animals en situació de desemparament, maltractament i/o abandonament, albergar-los al nostre refugi en les millors condicions possibles el temps que sigui necessari i trobar-los una llar definitiva i responsable, on els estimin i els cuidin com es mereixen.

Encara que s’intenti atendre als animals de la millor manera, la vida al refugi és molt dura i creiem que, pels gossos i gats que acollim, la seva estada amb nosaltres ha de ser només un estadi intermedi abans de trobar la felicitat definitiva amb la seva nova família.

La professionalitat, la nostra guia d’actuació. Encara que les protectores d’animals disposem de molt pocs recursos i hem de funcionar amb limitacions, a la nostra Entitat pensem que aquest fet no ha d’implicar manca de professionalitat. Per això, intentem que totes les nostres actuacions (veterinàries, sanitàries, de cura d’animals, neteja i fins i tot les administratives) es duguin a terme amb professionalitat i serietat, que repercuteix en la qualitat de la feina i, en conseqüència, en la qualitat de vida dels nostres animals.
 • Cuidem als nostres animals durant tota la seva estada al refugi per garantir el seu bon estat físic, sanitari i emocional, augmentant així les seves possibilitats d’adopció.
 • Comptem amb l’important recolzament de socis i padrins, una plantilla de treballadors coneixedors de la seva tasca i un considerable volum de voluntaris implicats per poder complir la nostra missió.
 • Atenem les visites i persones interessades en adoptar el millor possible, amb l’objectiu de garantir la qualitat de l’adopció i un futur estable, ple d’atencions i afecte pels nostres animals. Per desgràcia, no totes les persones i famílies poden o estan capacitades per tenir un animal i és la nostra obligació informar-los sobre les implicacions d’una adopció, valorar quina família encaixa millor amb cada animal i fer reflexionar a les que entenem que no són les adequades.
 • Informem a tots aquells que ens ho demanen de la greu situació que hi ha al nostre país respecte a l’abandonament d’animals. Els anys van passant però les xifres d’abandonament i maltractament d’animals continuen sent molt elevades, tant a Catalunya com a Espanya. Això és una cosa que un país modern no hauria de permetre’s.
Hi ha molts problemes pels que lluitar al nostre món i cada persona o entitat pot escollir aquell en que se senti més útil. Nosaltres escollim els animals per molts motius: perquè ens agraden, perquè els estimem, perquè considerem que són els més indefensos, perquè la raça humana els maltracta contínuament… A la nostra Entitat ens sentim orgullosos d’alguns valors dels que hem fet bandera des de fa anys. Alguns d’ells, fins i tot, posats en pràctica abans inclús de que ho fessin les Administracions Públiques.
 • Practiquem l’eutanàsia zero. La nostra entitat no sacrifica animals, excepte per evitar patiments i dolors insuportables. En el nostre centre, ni tan sols l’agressivitat o els problemes de comportament són un motiu que justifiqui un sacrifici. Amb posterioritat a la nostra ferma decisió en aquest aspecte, la Generalitat de Catalunya també va aprovar la Llei de Protecció dels Animals de la Generalitat de Catalunya prohibint el sacrifici d’animals.
 • Fomentem el tracte en positiu amb tots els animals. Pensem que el càstig agreuja els traumes, l’estrès i la frustració que arrosseguen molts animals quan arriben al nostre refugi. Per això, practiquem el tracte i educació en positiu i procurem que els nostres animals se sentin estimats, protegits i respectats.
 • Procurem que les nostres adopcions siguin cent per cent responsables. No només busquem la millor llar possible d’adopció pels nostres animals sinó que intentem que la decisió d’adoptar per part de les famílies sigui totalment responsable i raonada. Els nostres processos d’adopció poden semblar exigents, però són necessaris per assegurar el benestar dels gossos i gats que donem en adopció.
 • Responsabilitat post-adopció. La nostra responsabilitat respecte als nostres gossos i gats no acaba amb la seva adopció. Posteriorment a la mateixa, a més de realitzar un seguiment de la seva evolució en la seva nova família, també garantim la nova acollida de l’animal al nostre refugi si es produeix algun problema que impedeixi a la seva família adoptiva continuar mantenint-lo.
 • Cooperació i solidaritat. La tasca de la Lliga només és possible amb l’esforç de tots, socis, padrins, voluntaris, treballadors, col·laboradors… Cadascú ajuda com pot ja sigui aportant el seu temps, donatius econòmics, col·laborant en tasques puntuals, etc. Això permet que, entre tots, el refugi continuï funcionant i ajudant a tants animals com sigui possible.

Equip

Un grup implicat, format per persones compromeses amb la causa.

Un dels aspectes distintius de la Lliga, respecte a altres entitats, és la implicació de tots els grups de persones que col·laboren en el seu funcionament i manteniment, i que dediquen el seu temps a cuidar dels animals que acollim.

 • La Junta Directiva està formada per socis que també són voluntaris actius, que acudeixen regularment al refugi i, per tant, coneixen els seus problemes, recursos, actuacions, possibilitats, etc. Seguint un estricte procediment democràtic, es renova cada 3 anys i és el màxim òrgan de Govern de la nostra Entitat.
 • La plantilla de treballadors està formada també per persones implicades a les que els agrada la feina que realitzen i se senten vinculades als animals que cuiden procurant el millor tracte per a ells. L’àmbit laboral no només se centra en la cura dels animals, la seva alimentació, el passeig, etc. sinó també en la seva cura veterinària, l’atenció a les visites i adoptants, les feines administratives, el tracte amb socis i padrins, etc.
 • També els voluntaris són una part importantíssima en el dia a dia de la protectora, no només pel recolzament que donen als treballadors, sinó també per l’afecte que transmeten als nostres animals. Són un element fonamental per a la seva recuperació anímica, sobretot en el cas dels animals que han estat maltractats abans de la seva arribada al nostre centre. A més, molts voluntaris ajuden també a altres tasques com organització d’esdeveniments, gestió de diverses xarxes socials, campanyes de difusió i, en general, aquelles activitats que contribueixin a enfortir la nostra entitat. Sense oblidar que molts d’ells són també socis o padrins i, per tant, ajuden al sosteniment econòmic de l’Entitat.

El nostre Món

Un refugi a Barcelona, un dels pocs situats dintre d’una ciutat.

Després de moltes dècades rescatant i acollint animals, estem orgullosos d’haver pogut trobar una bona llar als milers de gossos i gats que han estat sota la nostra tutela. Els nostres gairebé 80 anys d’experiència ens permeten ajudar a aquells refugis o entitats que ens sol·liciten informació sobre la nostra gestió o ens demanen assessorament. Compartim els nostres coneixements amb tots aquells que, com nosaltres, busquen aconseguir un món millor pels animals.

El nostre centre, un dels pocs que es troben situats dins d’una ciutat, acull de forma permanent una mitjana de prop de 200 animals (65 gossos i 120 gats aproximadament) i sorprèn als visitants que no ens coneixen i ens visiten per primer cop.

En les diverses xarxes socials o en aquesta mateixa pàgina web podràs trobar com és el nostre món, veuràs fotos i vídeos dels nostres animals, et podràs alegrar amb les adopcions que es van produint, et preocuparà l’important número d’abandonaments que hi ha, veuràs com els nostres animals adoptats viuen feliços a la seva nova casa, t’informaràs sobre les campanyes que realitzem… en definitiva, podràs participar en el nostre món.