donaciones_ok

Adoptar és estimar

Els nostres animals necessiten una casa per rebre i donar tot el seu amor. Aquí trobaràs totes les possibilitats d’adopció i la informació que necessites sobre el procés d’adopció.

L'adopció responsable

Tot el que has de saber per integrar un nou membre a la teva família

El nostre refugi acull animals que han estat abandonats i, fins i tot, maltractats. Tots mereixen trobar una bona família i una llar definitiva que els doni l’afecte i l’estabilitat que necessiten en aquesta segona oportunitat.

És important que les persones que estiguin interessades a compartir la vida amb algun dels nostres animals coneguin com trobem les famílies més adequades per a cadascun dels nostres gossos i gats.

Adoptar un animal és un acte de generositat mitjançant el qual el gat o el gos de la protectora entra a formar part d’una família que es compromet a cuidar-lo i estimar-lo de manera incondicional durant tota la seva vida.

El procés d’adopció pot ser més o menys llarg depenent de les circumstàncies de l’animal i les seves necessitats, però mai donem els animals en una primera visita.

Per adoptar cal que les persones que desitgen fer-ho valorin abans, sense pressa, de manera responsable i reflexiva, si poden oferir a l’animal una bona qualitat de vida al llarg dels anys que visqui, amb la dedicació i el cost econòmic que això suposa.

La Lliga té un compromís amb els seus animals i és la responsable del seu benestar i seguretat, no només mentre són al refugi, sinó durant tota la seva vida. És important tenir la certesa que l’adoptant o la família són els adequats per a cada animal. Per aquest motiu s’efectuen entrevistes i/o visites preadoptives amb les persones adoptants.

Una vegada s’ha comprovat, després d’aquestes entrevistes i/o visites, que la família o l’adoptant són idonis per a l’animal, l’adopció es documenta en un contracte en el qual la persona adoptant accepta una sèrie de condicions, comprometent-se a proporcionar a l’animal una qualitat de vida adequada.

La protectora dóna els animals desparasitats, vacunats, amb el corresponent microxip identificatiu (incloent-hi els tràmits de canvi de titularitat) i esterilitzats. Així mateix, quan els animals arriben al refugi se’ls fan els tests de leishmània i Ehrlichia en gossos, i d’immunodeficiència i leucèmia felina en gats.

El donatiu quan es formalitza l’adopció és de 130€ en el cas de l’adopció de gats i 160€ en la de gossos. Amb aquest donatiu es contribueix al manteniment, assistència veterinària i esterilització dels animals de la nostra associació. Aquesta manera de col·laborar suposa que es mantingui una cadena solidària en la qual cada adopció possibilita l’entrada d’un nou animal en el refugi, en el lloc vacant que deixa el que marxa, i també contribueix al seu manteniment, com els adoptants anteriors van fer amb el que s’està adoptant ara.

Una vegada formalitzada l’adopció, és responsabilitat de la persona adoptant inscriure el seu gos o gat en el corresponent cens d’animals del seu municipi, així com complir l’ordenança municipal relativa a la tinença d’animals a la seva residència.

Després de l’adopció, la protectora continua mantenint el contacte amb els adoptants, comprovant com es troba l’animal i donant suport a la família durant el període d’adaptació, que, depenent de cada cas, podrà ser més o menys llarg.
Si en algun moment al llarg de la vida de l’animal l’adoptant ja no pot continuar fent-se càrrec de l’animal, aquest ha de tornar amb nosaltres, tal com s’indica al contracte d’adopció.

Si després de llegir com busquem una llar per als nostres animals vols adoptar-ne algun, pots consultar les fitxes dels nostres animals en adopció i omplir el formulari d’adopció que hi trobaràs. També pots emplenar el formulari sense concretar cap animal, si t’estimes més que nosaltres et recomanem el que considerem més adequat per a vosaltres.
Una vegada rebut el formulari, avaluarem la teva sol·licitud i et donarem cita si tenim algun animal que es pugui adaptar al que estàs buscant. Ens posarem en contacte amb tu via email o per telèfon, si no reps resposta passats uns dies pots enviar un correu a info@protectorabcn.es perquè el revisem.

  Información Personal

  Nom *

  Cognoms *

  Data de naixement *

  Població/Barri *

  E-mail *

  Telèfon de contacte *

  Preguntes sobre l’adopció

  Descriu qui conviurà amb el gos (adults, nens, gent gran…) i especifica les edats. En cas que hagi de conviure amb un altre animal detallar informació (espècie, raça, edat, caràcter, sexe, si està esterilitzat…)*

  Comenta’ns quin tipus de gos tens en ment i què és el que busques en un gos (limitació a la mida o l’edat, sexe, actiu o tranquil, alguna característica de caràcter, relació amb persones, altres animals, etc.) *

  Comenta’ns si ja has tingut gossos o altres animals a càrrec teu. *

  En cas d’haver-te fixat en un gos concret, indica’ns el seu nom i per què l’has triat. *

  Descriu breument el teu habitatge (pis, casa, accessos als exteriors, etc.). A quines parts tindria accés el gos? El teu habitatge és de lloguer o propietat? Et permeten tenir animals? *

  Quant de temps necessites que el gos pugui passar sol i on vols que estigui quan es quedi sol a casa? *

  Quantes vegades aproximadament pots treure a passejar el gos? Quant de temps? *

  Alguns dels gossos que tenim al refugi són rebutjats sovint per qüestions de salut o de conducta. Estaries disposat a ajudar un gos amb característiques daquest tipus? *

  De vegades, els gossos mostren problemes de comportament un cop surten adoptats del refugi que no han estat detectats a la seva estada al refugi. Què faries en un cas així? *

  Indica’ns qualsevol altra cosa que consideris rellevant per escollir un futur company.

   Informació Personal

   Nom *

   Cognoms*

   Data de naixement *

   Población/Barri *

   E-mail *

   Telèfon de contacte *

   Preguntes sobre l’adopció

   Descriu qui conviurà amb el gat (adults, nens, gent gran, altres animals…) i el perfil familiar (matrimoni, parella, companys de pis, etc.). *

   Indica’ns quin tipus de gat busques i per què desitges tenir un gat (edat, sexe, actiu o tranquil, caràcter, relació amb persones, altres animals, etc.) *

   Comenta’ns si ja has tingut gats o altres animals i si els tens ara, el caràcter, el sexe, l’edat, etc. *

   En cas d’haver-te fixat en un gat concret indica’ns-ne el nom i per què l’has triat. *

   Indica’ns com és el teu habitatge (pis, casa, terrasses, accessos als exteriors, safareig, si hi ha llum natural, etc.) A quines parts tindria accés el gat (quan estigui acompanyat i quan estigui sol)? *

   Si el pis és de lloguer, el contracte permet tenir animals? *

   Comenta’ns els teus horaris de feina i si el gat passaria moltes hores només els dies feiners i caps de setmana. *

   Alguns gats del refugi són rebutjats per qüestions de salut o conducta, Estaries disposat a ajudar un gat amb aquest tipus de problemes? *

   Algun dels membres de la família té al·lèrgia? *

   Indica’ns una altra informació que consideris interessants.

   No totes les adopcions són iguals

   Descobreix les particularitats de cada tipus d'adopció. Pren la decisió més encertada amb tota la informació.

   Tots poden ser els teus amics per sempre

   Ells mereixen trobar una família i una llar estable i definitiva en aquesta segona oportunitat. Busquem les famílies adequades per a cadascun dels nostres gossos.

   Tots poden ser els teus amics per sempre

   Ells mereixen trobar una família i una llar estable i definitiva en aquesta segona oportunitat. Busquem les famílies adequades per a cadascun dels nostres gats.

   Per què són necessàries?

   Quan tenen problemes de salut greus o edat avançada, alguns dels nostres animals necessiten una casa d’acollida que pugui donar-los la cura i l’afecte que necessiten.

   Els grans invisibles

   A causa de la seva edat, salut o comportament, alguns dels nostres animals són rebutjats pels adoptants i passen massa temps esperant una família.

   No els separis mai, es necessiten

   Al refugi arriben germans, mares i fills o companys de vida que tenen un vincle molt fort i s’estimen molt. Volem que puguin iniciar una nova vida junts.

   Necessiten una llar el més aviat possible

   A causa del trauma provocat per l’abandonament, alguns animals ho passen molt malament en el refugi i no s’adapten. Busquem llars urgents que els donin una oportunitat.