Com afecta el fred als gossos?


El fred pot ser perillós per als gossos, ja que no tenen la capacitat de regular la seva temperatura corporal de la mateixa manera que els humans. Els gossos més petits, els ancians i aquells amb malalties cròniques són especialment vulnerables al fred. És important prendre mesures per assegurar que el seu gos estigui còmode i segur en climes freds.

Assegurar-se que el seu gos tingui un lloc càlid i sec on refugiar-se. Un refugi a l’aire lliure amb una llit càlid i un sostre sòlid és ideal. Si el seu gos viu a l’interior, assegurar-se que tingui un lloc còmode per dormir lluny de corrents d’aire.

Proveir un abric o roba per al seu gos. Un abric o roba poden ajudar a mantenir el seu gos càlid, especialment si és un gos de pèl curt o té problemes de salut que el fan més susceptible al fred. Assegurar-se que la roba s’ajusti bé i no impedeixi els moviments del gos.

Mantenir el pèl del gos net i raspallat. El pèl net i raspallat ajudarà a aïllar el gos del fred. Assegurar-se de treure tota la neu o gel que s’adhereixi al pèl després d’una passejada en climes freds.

Assegurar que el gos tingui accés a aigua fresca i menjar en tot moment. El fred pot fer que el gos tingui més gana i set, així que és important assegurar-se que tingui menjar i aigua suficients.

Limitar les passejades en climes extremadament freds. El fred extrem pot ser perillós per als gossos i pot causar problemes de salut com congelacions, hipotèrmia i problemes respiratoris. Si és necessari sortir amb el seu gos en climes freds, assegurar-se que sigui per un temps limitat i que el gos estigui ben abrigat.

En general, és important estar atent als signes de fred en el seu gos, com tremolors, letargia, dificultat per respirar i pèrdua d’interès en jugar o caminar. Si noteu algun d’aquests símptomes, porteu el seu gos a un veterinari de seguida. Amb les mesures adequades, el seu gos pot gaudir d’un hivern segur i còmode.

19 de gener de 2023