Ells també esperen


El programa «Ells també esperen» dóna visibilitat als gossos i gats que porten més d’un any al refugi esperant una familia

Els animals que arriben al nostre refugi són conseqüència de la irresponsabilitat de les persones que en el seu dia van decidir incorporar un animal a la seva família i amb el temps van deixar de fer-se càrrec. L’estància al refugi resulta traumàtica per molts d’aquests animals. Els primers dies són sens dubte els més difícils per a la majoria, els observem tristos, deprimits, nerviosos, ansiosos, abatuts…

Afortunadament, després d’unes setmanes o mesos al refugi, la majoria troba una família adoptiva i tornen a començar una nova vida. Això sí, amb la seva maleta de l’abandonament, una experiència que els hi passa factura i els acompanya la resta de la seva vida.

Però no tots els animals tenen la mateixa sort i són precisament ells els que acaben formant part del programa «Ells també esperen».

Alguns passen anys al refugi sense aconseguir una adopció, afectant-los aquesta llarga espera al seu caràcter, estat d’ànim i, fins i tot, la seva salut. Alguns es tornen desconfiats de les persones que no coneixen, altres es tornen molt nerviosos de la frustració que els provoca viure en una gàbia, altres es deprimeixen esperant una llar que sembla no arribar mai… i totes aquestes circumstancies repercuteixen en que la seva adopció sigui cada cop més complicada.

Per això, quan els adoptants arriben al refugi, no veuen la millor versió d’aquests animals, sinó que se’ls troben vençuts per la situació que els ha tocat viure i la majoria de famílies opta per descartar-los. D’aquesta forma la seva adopció es converteix en una carrera d’obstacles.

Amb el programa «Ells també esperen» volem donar visibilitat als gossos i gats de llarga estància que porten més d’un any vivint amb nosaltres. Esperem comptar amb la vostra difusió perquè després de tant de temps esperant, puguin conèixer el que és la tranquil·litat i l’amor d’una bona llar. El refugi també ha de ser un lloc de trànsit per ells.

6 de enero de 2021