Rescat Síndrome de Noé


Al mes de febrer hem acollit al refugi 4 gosses procedents d’un rescat d’un síndrome de Noé

Al mes de febrer han entrat al refugi 4 gosses provinents d’un cas pel que ens van demanar ajuda. En morir una persona d’avançada edat que patia síndrome de Diógenes i síndrome de Noé es va trobar a la seva propietat un gran nombre d’animals que vivien en condicions de total desatenció. Els animals es trobaven vivint en la finca entre deixalles, sobre les seves pròpies deposicions i alguns d’ells no tenien gairebé accés a la llum natural.

Pel grup de gossos rescatats s’intueix que aquest cas porta força temps actiu i alguns dels gossos s’han estat reproduint entre sí. Lamentablement també es van troba força cadàvers d’animals que no van aconseguir sobreviure en aquestes circumstàncies.

En casos com aquests la col·laboració de diferents entitats és fonamental per poder donar quant abans les atencions que necessiten els animals rescatats. A la Lliga ens hem fet càrrec de 4 gosses que hem batejat com: Truita, Crema, Piga i Miga.

La Truita ens va arribar amb una anèmia i patint una piòmetra molt severa, de la que va haver de ser operada d’urgència. Afortunadament l’operació va anar bé i s’està recuperant. La Crema també ens va arribar amb anèmia, en el seu cas patia una otitis greu i se li van extreure dos lipomes i dos tumors mamaris que es van enviar a analitzar i s’ha vist que dos dels tumors eren mastocitomes, tumors malignes que poder reaparèixer, s’haurà d’anar controlant. Un dels tumors mamaris també era maligne, però de baix grau.

La Piga afortunadament es trobava en millors condicions, només li hem detectat la manca de força dents i altres llimades. La Miga ens arriba amb una gran hernia umbilical que ja està reparada i li hem extret un tumor mamari que afortunadament ha estat benigne.

Les quatre gossetes estan adaptant-se a la seva nova vida, i esperem que en un temps quan estiguin més recuperades trobin unes llars on les estimin i cuidin tant com es mereixen.

24 de febrero de 2021