Gossos rescatats del carrer


Fa uns dies van arribar al refugi dos podencs que hem batejat com Trufo i Rufa. Aquests dos gossets portaven des d’estiu sobrevivint al carrer. Van tenir la sort de creuar-se amb una persona que es va encarregar de portar-lis menjar cada dia, però passaven els dies i les setmanes i no trobava una solució pels gossos. Quan va arribar l’ivern amb el fred que feia el carrer la situació no era sostenible i va fer una crida per buscar algú qui els pogués ajudar, així va ser com va trobar la nostra protectora.

Hem acollit 2 gossos que portaven més de mig any vivint al carrer

Quan vam oferir una plaça per al Trufo i la Rufa ens vam adonar que no seria tan fàcil, ja que tots dos s’havien tornat desconfiats de l’ésser humà i no es deixaven agafar. Cada cop que els hi acostava la mà s’allunyaven. Va ser així com es va unir una animalista al rescat, aquesta persona disposava d’una gàbia trampa i no va ser a la primera, però si al segon intent que tots dos van ser capturats el dia de Sant Esteve. Mentre uns celebraven les festes de nadal, altres celebràvem que després de tants mesos en Trufo i la Rufa deixarien de viure al carrer.

Un cop rescatats del carrer es van traslladar a una residència on van estar uns dies fins que els vam poder traslladar fins la Lliga. Ara el Trufo i la Rufa comencen una nova etapa, i esperem que en unes setmanes puguin donar un pas més i estiguin adaptant-se a una llar.

Els rescats dels gossos abandonats normalment s’aconsegueixen per una cadena solidària de persones. Aquest és un cas més de tants i tants gossos que sobreviuen als carrers quan les seves famílies es desentenen d’ells. I no tots, però alguns tenen sort de que algú els ajudi a tenir una nova oportunitat.

12 de enero de 2022